beats by dre cheap

Profil 4:George Best

OSTALI PROFILI SE NALAZE U BOXU SA LIJEVE STRANE

"Većinu novaca sam potrošio na žene, alkohol i skupe aute. Sve ostalo sam spiskao."

25. studenog obilježit će se tacno tri godine od smrti Manchesterove legende, Georgea Besta.
George Best bio je jedan od najboljih britanskih nogometaša svih vremena. Rođen je 22. svibnja 1946 u Belfastu u Sjevernoj Irskoj.
Već s 15 godina primjetio ga je jedan Manchesterov skaut. Tadašnjem treneru Mattu Busbyju poslao je telegram: " Mislim da sam pronašao genija."
Za "crvene vragove" debitirao je sa 17 godina u utakmici protiv West Bromwich Albiona, a nakon dva tjedna postigao je svoj prvi gol.
Ubrzo je postao popularan u britanskim medijima koji su ga prozvali "Peti Beatle" zbog duge kose i ekstravagandnog načina života.
Tijekom karijere u Manchester Unitedu zabio je 180 pogodaka u 465 utakmica, a za reprezentaciju Sjeverne Irske 9 pogodaka u 37 utakmica. Sigurno je bilo igrača s više utakmica, a i efikasnijih, ali nijedan nije bio kao George Best. Igrajući na poziciji krila imao je veliku brzinu i nevjerovatnu koordinaciju pokreta kojom je lakoćom prolazio protivničke igrače.
U ljetu 1972. na pripremama reprezentacije objavio je novinarima da mu se više neda igrati nogomet. Imao je 26 godina.
Unatoč tome odigrao je još dvije sezone, ali znatno lošije od prethodnih. Kada se 1974. pojavio u alkoholiziranom stanju na utakmici trener Doherty ga je izbacio iz momčadi. Kasnije je još igrao za nekoliko malih klubova u Engleskoj i SAD-u.

1968. proglašen je za europskog igrača godine i najboljeg igrača svijeta po izboru novinara.
Best nije znao izaći na kraj s alkoholom koji ga je sve više pobijeđivao. Unatoč transplataciji jetre nastavio je s alkoholizmom. Početkom listopada 2005. počeli su mu otkazivati organi.
Umro je 25. studenog 2005.
O njegovoj popularnosti dovoljno govori 100 000 ljudi na njegovom pogrebu.
Za Besta kažu da je bio jedan od najtalentiranijih nogometaša svih vremena, no njegov način života nije mu dopustio da sav svoj talent prikaže svijetu

ManchesterUnitedFC
http://manchesterunitedfcbymanfan.blogger.ba
07/07/2008 00:10