beats by dre cheap

Unitedovci najgore parkiraju auta

ZA VEĆINU Engleza, kazna od 70-ak funti za nepropisno parkiranje je nešto što im zadaje glavobolju. No, kad zarađujete 50-ak tisuća funti tjedno, o takvim stvarima ne razmišljate. Zapravo, u takvom slučaju se lakše nepropisno parkirati i poslije platiti kaznu nego gubiti vrijeme na traženje slobodnog mjesta. Još ako je to slobodno mjesto dosta udaljeno pa treba i hodati...

Tako u Engleskoj nije čudno kada igrači Premier lige ne brinu gdje će parkirati svoja sportska auta ili ogromne terence. Budući da u Manchesteru živi najviše dobro plaćenih sportskih zvijezda, nije neobično vidjeti Bentleyje ili Aston Martine parkirane na stajališta autobusa, ispred restorana ili skupih butika.
Grad Manchester će poslati pisma klubovima i igračima

Dokle je situacije došla, svjedoči i činjenica da će Poglavarstvo grada Manchestera pismeno zamoliti članove Manchester Uniteda i ostalih velikih klubova da svoje automobile parkiraju na mjestima koja su za to predviđena. Ljudi u Manchesteru optužuju bogate nogometaše da daju loš primjer jer se ponašaju kao da su iznad zakona i stvaraju gužvu u centru grada.
"Iako zakoni ne rade razliku između bogatih i siromašnih, nogometaši daju primjer mladima. Pisat ću svim klubovima i igračima i zamoliti ih da poštuju propise", rekao je glasnogovornik poglavarstva.

Richards, Ferdinand, Ronaldo, Rooney...

Primjerice, igrač Manchester Cityja Micah Richards je dobio kaznu nakon što je nepropisno parkirao svoj sto tisuća eura vrijedan Audi R8 iako je parkiralište bilo samo nekoliko metara dalje. No, čovjek koji zarađuje 60-ak tisuća eura tjedno, samo je mirno skinuo kaznu sa vjetrobranskog stakla.
Igrači Manchester Uniteda Rio Ferdinand i Cristiano Ronaldo uredno parkiraju na mjestima koja nisu za to predviđena. Nedavno je Wayne Rooney parkirao svoj 200 tisuća eura vrijedan Bentley na istovarnoj rampi ispred Flannelsa. Službenik mu je htio napisati kaznu no ipak je odustao kad je vidio da je to automobil engleskog reprezentativca.

Još veći problem automobili registrirani u drugoj zemlji

Još veći problem u Engleskoj su automobili koji su registrirani u nekoj drugoj zemlji (zvuči poznato?). U tom slučaju, teško je doći do podataka vlasnika pa od kazne najčešće ne bude ništa.

Po skandinavskom modelu, kazne bi bile desetak tisuća funti

Kazne za parkiranje u Manchesteru su 50 funti, a teži prekršaji se, poput parkiranja na istovarnoj rampi, se naplaćuju 70 funti. No, ako se prekršaj plati u roku od dva tjedna, kazna je dvostruko manja. Zanimljivo bi bilo vidjeti bi li se nogometaši tako ponašali da je na snazi zakon kao u skandinavskim zemljama gdje se kazne plaćaju proporcionalno visini godišnjih primanja. U tom slučaju, kazna za parkiranje dosezale bi i desetak tisuća funti.

ManchesterUnitedFC
http://manchesterunitedfcbymanfan.blogger.ba
04/07/2008 22:33